Vind jouw
cellodocent
in Flevoland:

Almere, Emmeloord,
Dronten, Lelystad…

Premium leden landelijk:

Scarlett-Arts-celloverkoop - LR
0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5
Laden...

Celloles in Amsterdam en Havelte (Drenthe)

Celloles voor volwassenen: beginners en gevorderden. Ik leg een cello klaar voor je proefles! Bij mij kun je tevens terecht voor je cello. Zowel voor verhuur als aankoop.

Telefoon: 06 - 1818 9005
Email: info@celloles.com
Website: www.celloles.com

Celloles en cellodocenten in Flevoland

Nienke van den Dool

 Almere
06-27253061

 

Vind de beste cellodocent bij jou in de buurt

Klik op een provincie om jouw ideale cellodocent te vinden:

Cello spelen? Start nu!

Ik krijg regelmatig de vraag vanaf welke leeftijd een kind cello kan leren spelen. Ik denk dat je bij een docent die getraind is in de Suzuki methode al vanaf vier jaar speels maar toch gericht kun werken. Alles gebeurd in het begin dan auditief en afhankelijk van het kind kun je op gegeven moment de noothoogte van de vier snaren voor gaan leggen. 

Ineteressant vind ik ook de vraag; tot welke leeftijd kun je cello leren leren spelen? Zelf heb ik tientallen leerlingen cello leren spelen die later dan hun veertigste begonnen zijn. Vaak speelden ze al een instrument in hun jeugd hetgeen enorm helpt. Maar te oud om cello te leren spelen ben je NOOIT! Het is nonsens dat je er jong voor moet zijn; het is fysiek niet extra belastend. Houd er wel rekening mee dat een hele cello snel te fors is voor latere starters. Overweeg om een 7/8ste cello te nemen in het eerste jaar. Het is misschien niet nodig maar houd die optie open. 

Jouw vermelding als

cellodocent

op deze site?

Workshops

Organiseer jij zelf cello workshops? Meld ze dan hier aan.

Workshops zijn super; je komt er andere cellisten en musici tegen! Het is een misverstand dat je vergevorderd moet zijn om aan te kunnen schuiven. Houd de pagina met workshops in de gaten; de docenten geven aan welk niveau je dient te hebben om mee te kunnen doen. Er is samenspel, techniek, orkest, ensemble; voor ieder wat wils. Misschien kom je zo bij je eerste strijkkwartet terecht?