Vind jouw
cellodocent
in Friesland:

Leeuwarden, Heerenveen,
Sneek, Drachten…

Premium leden landelijk:

Scarlett Arts
0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5
Laden...

Celloles in Amsterdam en Velp (Gelderland)

Celloles voor volwassenen: beginners en gevorderden. Ik leg een cello klaar voor je proefles! Bij mij kun je tevens terecht voor je cello. Zowel voor verhuur als aankoop.

Telefoon: 06 - 1818 9005
Email: info@celloles.com
Website: www.celloles.com

Celloles en cellodocenten in Friesland

Nog geen docent aangemeld


 

Vind de beste cellodocent bij jou in de buurt

Klik op een provincie om jouw ideale cellodocent te vinden:

  Een cello huren of toch kopen?

Vaak wordt mij de vraag gesteld wat wijsheid is; eerst een cello huren of meteen kopen. Het antwoord is dat dit voor iedereen anders is. Volg je gevoel. Ik heb veel leerlingen gehad die meteen een mooi oud instrument wilden hebben voor ze begonnen met spelen. Zij hebben daarom vanaf les 1 op de cello gespeeld en geoefend die zij het mooist vonden. Ben je minder zeker van je zaak of dit echt jouw hobby is? Dan is huren een goede optie. Je spaart via www.celloverhuur.nl de eerste 12 maanden op als kooprecht. Ook is er een huurkoop regeling van een mooie cello mogelijk door het aankoopbedrag in 24 gelijke termijnen te betalen. Je mag bij www.celloverhuur.nl gewoon wisselen gedurende die 24 maanden.

Koop je meteen een cello, kijk dan naar het aanbod van www.celloverkoop.nl. Indien je bij Scarlett Arts een cello koopt, en je ontgroeit hem, ruilt zij hem tegen het aankoopbedrag weer in en groei je verder naar de volgende cello. Zij kan je helpen vanuit Amsterdam en Velp, Gelderland (bij Arnhem).

Welke cello methode kies je?

Waarschijnlijk heeft jouw cellodocent die je via www.celloles.nl gaat vinden veel ervaring met verschillende lesmethodes. De klassieke methodes spreken vaak volwassenen aan. Denk aan Dotzauer, Piatti en Lee. Deze methodes zijn schools maar zeer grondig en gevuld met klassieke duetten en dat is wat de meeste volwassenen leuk vinden om te spelen. Denk je aan jongere methodes, en ook vaak aan jongere cellisten, dan is Cello Time Joggers en de opvolgende boeken een goede methode; meer ritme, een meespeel CD, veel kinderen spreekt dit aan. Ook Abracadabra is een leuke jonge methode; zeer divers in stijlen muzike, en met meespeel CD. 

Een tussenweg is de methode van Jakob Sakom; allemaal klassieke duetten maar van wel 10 verschillende componisten. Degelijk opgebouwd. Vaak worden methodes aangevuld met ander materiaal, een bundel duetten, of toonlaaders om de les mee te openen, losse kopieen met strijkoefeningen, of een voordrachtstuk? Je docent heeft een kast vol muiek denk ik zo, en kiest wat jou aanspreekt en wat de volgende stap voor jou is.   

Is cello spelen leeftijd gebonden?

Ik krijg regelmatig de vraag vanaf welke leeftijd een kind cello kan leren spelen. Ik denk dat je bij een docent die getraind is in de Suzuki methode al vanaf vier jaar speels maar toch gericht kun werken. Alles gebeurd in het begin dan auditief en afhankelijk van het kind kun je op gegeven moment de noothoogte van de vier snaren voor gaan leggen.

Ineteressant vind ik ook de vraag; tot welke leeftijd kun je cello leren leren spelen? Zelf heb ik tientallen leerlingen cello leren spelen die later dan hun veertigste begonnen zijn. Vaak speelden ze al een instrument in hun jeugd hetgeen enorm helpt. Maar te oud om cello te leren spelen ben je NOOIT! Het is nonsens dat je er jong voor moet zijn; het is fysiek niet extra belastend. Houd er wel rekening mee dat een hele cello snel te fors is voor latere starters. Overweeg om een 7/8ste cello te nemen in het eerste jaar. Het is misschien niet nodig maar houd die optie open.

Wil je meer weten over cello spelen? Schrijf je in op het celloblog onderaan deze pagina.

Jouw vermelding als

cellodocent

op deze site?

Workshops

Organiseer jij zelf cello workshops? Meld ze dan hier aan.

Workshops zijn super; je komt er andere cellisten en musici tegen! Het is een misverstand dat je vergevorderd moet zijn om aan te kunnen schuiven. Houd de pagina met workshops in de gaten; de docenten geven aan welk niveau je dient te hebben om mee te kunnen doen. Er is samenspel, techniek, orkest, ensemble; voor ieder wat wils. Misschien kom je zo bij je eerste strijkkwartet terecht?